İzmirCon '10
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
10 Eylül 2010, 10:36:33

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Ara:     Gelişmiş Arama
İzmirCon'10' 27-28 Mart'ta her zamanki yerinde...
388 Mesaj 52 Konu Gönderen: 100 Üye
Son üye: Grisnik
* Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt
+  İzmirCon '10
|-+  İzmirCon'10
| |-+  İzmirCon'da Açılan Oyunlar
| | |-+  MSP 002 - İlk Karşılaşma - Son Mesih (28 Mart Pazar)
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: MSP 002 - İlk Karşılaşma - Son Mesih (28 Mart Pazar)  (Okunma Sayısı 459 defa)
burock
Yönetici
Acemi Üye

Üyelik Bilgileri
« : 26 Şubat 2010, 10:38:17 »

Oyunun Adı: İlk Karşılaşma - Son Mesih
GM: Antimodes
Oyun Dünyası: Warhammer 40K
Kural Sistemi: Alternity
Oyuncu Sayısı: 3
Oyuncu Deneyimi: Orta
Tarih: 28 Mart Pazar

Açıklama:
2140 - Kendini İmparator adı ile tanıtan üst düzey bir Venüs Projesi yetkilisinin açıklaması Grand Global Grid'te (GGG) tüm insanlığa duyurulur. İmparator, görüntüsü ve sesi perdelenmiş şekilde yaptığı açıklamada, Event Horizon'un gerçek görevini anlatır. Görevin amaçlanandan çok farklı sonuçlar doğuracağını açıklayan İmparator, Onikiler Konseyi'ne görevi durdurmaları için çağrıda bulunur. Eğer durmazlarsa tüm insanlığı yok edebilecek bir düşmanı evimize davet edeceklerini bildirir. Konsey hemen bir yalanlama yayınlar, Event Horizon gemisinin resmi açıklamadan farklı bir görevi olmadığını belirtirler.

2148 - Venüs projesi yetkilileri Event Horizon gemisinin görevinden dönüşü sonrası yaşananlarla ilgili ele geçirdiği bilgi ve görüntüleri GGG'de yayımlar. Konsey görüntülerin sahte olduğunu açıklar ancak fitil ateşlenmiştir.

2149 - Eski şirket çalışanlarının yaptığı itiraflar GGG'de herkes tarafından izlendikten sonra Konsey köşeye şıkışır. Sonunda en beklenmedik olan gerçekleşir ve Konsey, Event Horizon gemisiyle ilgili gerçekleri kamuoyuna açıklar. Yıllardır bugün için hazırlanan İmparator ve yoldaşları dışındaki herkes büyük bir kargaşa içine sürüklenir.

2150 - Her gün farklı bir yerden, yaşanan garip olaylarla ilgili haberler gelmektedir. İnsanlar yarınlar içinı çok daha karanlık endişeler taşımaktadırlar.

Event Horizon ile Zeitgeist filmlerinin ve tabii ki müthiş hikayesi ile Warhammer 40K evreninin ateşlediği fikri yaklaşık bir yıldır kafamda çevirip duruyordum. İzmircon 2010 sayesinde fikrimi hayata geçirme fırsatı doğdu. Forumda oyunla ilgili düzenli bilgi paylaşacağım, bu yüzden ilgilenen oyuncuların forumu düzenli takip etmeleri gerekiyor.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2010, 11:05:03 Gönderen: burock » Kayıtlı
Antimodes
Organizasyon Takımı
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2010, 17:06:49 »

Selamlar,

Öncelikle herkese bol eğlenceli bir İzmircon diliyorum. Oynumuza gelirsek işe oyun dünyası hakkında kısa bir bilgi vererek başlamak istiyorum. Oyun dünyamız açıklamasında yazdığı üzere Warhammer 40K ancak oyunda Warhammer 40K evrenini kadim geçmişine bir yolculuk yapacağız. Olaylar 40. binyılda kimsenin hatırlayamaycağı kadar kadim bir zamanda geçmekte. Aslında oyuncularlar beraber WH 40K evrenine alternatif bir geçmiş yaratacağız. Ne diyim.. Hepimize kolay gelsin. Gülümseme

Halen okumaya devam ediyorsanız Warhammer 0K'ya hoşgeldiniz. Göz kırpan

Wahhammer 40K hakkında internetten sayısız kaynağa ulaşabilirsiniz. Oyunculardan ricam oyuna gelmeden önce en azından aşağıdaki wiki linkinden ulaşacakları kaynağı okumaları.

http://en.wikipedia.org/wiki/Emperor_of_Mankind#The_Emperor_of_Mankind

Oyun insanlığın Kaos ile ilk karşılaşmasını konu alıyor, bu yüzden adının ilk yarısı "İlk Karşılaşma". Kaos ile ilk karşılaşmasının nasıl olabileceğini görmek için Event Horizon adlı filme bir göz atmak yeterli. Filmi kolayca bulup izleyebilceğinizi tahmin ediyorum. Ortamın havasını koklamak ve karakterlerin nasıl bir gelecekte yaşadıklarının görmek açısından oyuncuların mutlaka filmi izlemelerini tavsiye ederim. Filmi izleyince Kaos boyutu ile karşılaşma fikri sizide en az benim kadar korkutacaktır sanırım.

Alıntı
Hell is just a word, let me show you the truth!

Filme ulaşamayan oyuncu arkadaşlar en azından aşağıdaki linkten film hakkında bilgi edinsinler lütfen. Eğer filmi izleyecekseniz aşağıdaki likte yer alan yazıyı kesinlikle okumayın, yoksa filmi sonunu bilerek izlemek zorunda kalırsınız. Gülümseme

http://www.imdb.com/title/tt0119081/synopsis

Zeitgeist Hareketi oyunda önemli bir yer tutuyor. Bu hareket gerçekte nereye varır ilgilenmiyorum (ilgilenene saygım var ama ben ilgilenmiyorum) ancak oyun dünyamızda küresel bir güç olarak yerlerini alacaklar.

Zeitgeist filminde, incilde geçen mahşer günü ile ilgili kısımların aslında dünyanın değil bir çağın sonunu kastettiğini iddaa edilmekte ve bu yeni çağın 2150 yılında başlayacağı anlatılmakta.

Alıntı
"çağ" kavramını tam olarak anlayabilmek için, öncelikle gece gündüz eşitliğinin yani ekinoksun gerilemesi olayını anlamalıyız.antik mısır'lılar ve onlardan öncekibirçok medeniyet fark ettiler ki, yaklaşık olarak her 2150 yılda bir bahar gündönümünde şafak, zodyak'ın bir başka sembolüne denk geliyordu.bu olay, dünya'nın kendi ekseninde açısal olarak dönerken yalpalanmasıyla ilgilidir. bu olaya gündönümünün gerilemesi denir,çünkü normal bir yıllık döngünün aksine bu olayda burç geriye gider.
bu gerilemenin 12 burcun tamamında gerçekleşmesi için gereken süre ise, tam olarak 25.765 yıldır.bu süre aynı zaman da "büyük yıl" olarak adlandırılıyordu ve antik toplumlar buna çok dikkat ediyordu. bu yüzden her 2150 yıllık süreci bir "çağ" olarak adlandırdılar.
m.ö 4300 yılından m.ö 2150 yılına kadar taurus, yani "boğa çağı" yaşandı.
m.ö 2150 yılından m.s 1 yılına kadar aries, yani "koç çağı" yaşandı.
ve şu an da içinde bulunduğumuz m.s 1 yılından m.s 2150 yılına kadar olan süreçte de, "balık çağı" yaşanacak.
2150 yılından sonra ise,dünya yeni bir çağa girecek. "kova çağı"na.

İşte, oyunun adının ikici kısımı olan "Son Mesih" buradan geliyor. İnsanlığın Dünya'ya bağlı olarak gireceği son çağ olan kova çağı, insanlığın kaos ile ilk karşılaşması ile üst üste denk gelmiştir. Karşılaşmayı önceden bildiren İmparator pek çokları için son mesihtir.

Zeitgeist filmlerine kolayca ulaşıp izleyebilrsiniz. Oyuncuların bu filmleri izlemeleri çok gerekli değil ancak aşağıdaki linklerden filmler ve Zeitgeist hareketi hakkında genel bilgi alarak oyuna katılmaları gerekli.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist,_the_Movie

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Zeitgeist_Movement

Şimdilik oyun dünyasıyla ilgili yazacaklarım bu kadar. İlgilenen arkadaşlar forumu düzenli takibe devam etsinler tabii. Göz kırpan

Saygılar,
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2010, 17:53:00 Gönderen: Antimodes » Kayıtlı
Antimodes
Organizasyon Takımı
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2010, 17:24:14 »

Selamlar,

Oyun dünyasında bir önceki mesajımda bahsetmeye çalıştım, bir mesaj da Alternity oyun sistemi için atmak istiyorum.

Sistemin iyi bilinmesine gerek yok ancak oyuncular hiçbirşey bilmeden gelirlerse oyunun başında sistemle ilgili bilgi vermek için bir sürü zaman hacanıyor. Mesaja Alternity Fast Play Rules dökümanını ekledim. Oyuna katılacak oyuncular bu dökümanı okumuş olarak oyuna katılırlarsa hepimiz için eğlenecek daha çok zaman kalacaktır.

Uzun süredir Alternity sistemi ile oyun oynamamış arkadaşlarda okuyup bilgilerini tazeleyebilirler tabii.

Saygılar,
Antimodes
Organizasyon Takımı
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2010, 08:57:54 »

Selamlar,

Kaos ve onun yaratıkları ile karşılaşmak kimsenin hafife alabileceği bir durum değil. Bu durumu Event Horizon filminde çok net bir şekilde görmek mümkün. Kişinin akıl sağlığını yitirmesine ve tüm değerlerini kaybederek bir caniye dönüşmesi bir an meselesi haline geliyor. Bu durumun oyun sistemi içinde bir karşılığı olması için Alternity sistemine birkaç ekleme yaptım. 2008 yılında çıkan WH 40K'nın rol yapma oyunu olan Dark Heresy oyun sistemini de inceledikten sonra aşağıda görebileceğiniz eklemeyi hazırladım.

SANITY & SOLIDITY
Alternity sistemine kişinin mental dayanınıklığını gösteren Sanity (akıl sağlığı) ve Solidty (metanet) adlı 2 yeni özellik eklenmiştir. Bu iki özelik fiziksel saldırılardaki stun, wound ve mortal gibi kullanılırlar ancak fiziksel değil mental saldırılardan kaynaklanan hasarı gösterirler.Sanity değeri karakterin Will skoruna eşittir; Solidty değeri karakterin Will skorunun yarısına (yukarı yuvarlanır) eşittir.
Sanity’nin azalması karakterin Kaos ile ilişkili ve kabül edemeyeceği kadar korkunç olaylarla karşılaştığında akıl sağlığının gördüğü zararı gösterir. Solidty’nin azalması karakterin Kaos ile ilişkili yaşadığı olaylar sonucu oluşabilecek ahlaki bozulmayı gösterir. Oyuncu karakterleri geçmiş hayatları boyunca pekçok sıkıntı yaşamış ve atlatmış kişilerdir; bu yüzden sadece Kaos ile ilişkili olaylar sanity veya solidity puanlarını düşürecek kadar etkilidir.

Alternity sisteminde yer alan Resolve, mental skill check'i bu tip durumlar için atılmakta. Kaos ile karşılaşılan durumlarda atılacak Resolve, mental skill check'lerin sonucuna göre karakterler sanity ve/veya solidity hasarı alabilirler.

Oyuncular için bu kadar detay yeterli olacaktır sanırım.

Saygılar,
Umut
Antimodes
Organizasyon Takımı
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2010, 18:00:38 »

Selamlar,

Çevreden gelen "Abi ne yaptın! Oyundan önce bi de tez hazırlat istersen!"  Gülümseme tepkilerinden dolayı konuyu özetleyip, işi basitleştirmeye karar verdim. Oyuna gelirken aşağıdakileri okumuş olmanız yeterli. Daha önce yaptığım veya bundan sonra yapacağım açıklamaları, verdiğim linkleri ve eklediğim dökümanları okuyan ve araştıran oyuncular karakterlerinin nasıl bir ortamda var olduklarını daha iyi bilecekleri için oyundan daha fazla zevk alabilirler ancak gerekli değil.

Dediğim gibi, oyuna gelmeden aşağıdaki metini okumanız yeterli.

SİSTEM - ALTERNITY
d20 sistemi gibi ana zar olarak d20 kullanılan bir sistem. Herşey skill checkler üzerine kurulu. Skill cheklerde düşük atmak iyi, diğer durumlarda ise (örneğin dmg zarında Gülümseme) yüksek atmak iyi. Skill checklerde düşük atmak iyi olduğundan - bonus, + penalty demek. Kaos ile karşılaştığında karakterin akıl ve ruh sağlığındaki oluşabilecek hasarları sisteme dahil etmek adına küçük bir ekeleme yaptım.

OYUN DÜNYASI - WH 0K
Yakın gelecekte geçen oyun 2150 yılında başlamakta. 2150 yılında 12 küresel şirket dünyayı yönetmekte. Şirketlerin oluşturduğu hükümete kısaca Konsey deniyor. Karşılarındaki tek gerçek muhalif güç ise Venüs Projesi Vakfı. Dünyada yasaklı olsada Mars tamamen onların kontrolü altında. Bunların yanı sıra tüm peygamberlere eşit saygı gösterilen, günümüzdeki büyük dinlerin bir birleşimi olan Tek Tanrı Tapınağı küresel bir güç oluşturmakta.

2150 yılında gelindiğinde Event Horizon gemisi Kaos boyutundan geri gelmiş ve hiç açılmaması gereken bir kapı aralanmış durumda. Vakıf ile Konsey arası yaşanan gerginlik İmparator'a düzenlenen suikast sonrası açık bir savaşa dönüşmüş. İmparator'un aslında ölmediğini söyleyenler olsada kimse gerçekte neler olduğundan emin değil. Ne o insan ırkının Tanrı İmparator'u ile oturup muhabbet edeceğinizi mi düşünmüştünüz?  Gülümseme

İmparator'u bilmeyenler için kısaca; 41. binyılda tanrı olarak neredeyse tüm insanlığın taptığı. Milattan önce 8 bin civarı Anadolu'da doğduğu tahmin edilen. Tanrısal güçleri olan (galaksimizdeki en güçlü varlık olduğu söyleniyor) yüce bir varlık.

Emperor protects!

Ekte oyun dünyasıyla ilgili geniş bilgiye ulaşabileceğiniz bir pdf mevcut. Dediğim gibi okumanız gerekmiyor ama okursanız oyundan daha çok zevk alabilirsiniz.

OYUN
16 Psyche adlı astroite kurulmuş olan Vakıf'a ait maden üssünde sıradan bir gündür. Bir Space Marine (Vakıf'ın askeri gücü), İmpartor'un Eli (İmparator tarafından kurulmuş Vakıf'ın psionic topluluğu) grubunun üyesi bir psionic ve bilim grubu üyesi bir mühendisten oluşan Acil Müdahale Ekibi heyacanla İmparator'un söyleşisini izlemektedirler...

Acil bir durum olsun ki müdahale edebilin değil mi?  Göz kırpan

Saygılar,
Umut

Antimodes
Organizasyon Takımı
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2010, 08:52:33 »

Selamlar,

Son mesajımda oyun hakkında kısaca bilgi vermiştim ve oyunun başında karaterler "heyacanla İmparator'un söyleşisini izlemektedirler..." diye belirmiştim. İşte o şöyleşiyi ekte bulabilirsiniz.  Göz kırpan

Oyuna katılmak isteyen arkadaşlar bu 3 sayfalık metini okuyup gelirlerse sevinirim. Son mesajda işi 3 paragrafta özetledim artık daha ne yapayım. Gülümseme

Metin kısa hikaye şeklinde, yani yanlızca oyunla iligli bir döküman değil. Zaman ayırıp okur ve yorum yaparsanız ne mutlu bana.  Gülümseme

Saygılar,
Umut
Antimodes
Organizasyon Takımı
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : 18 Mart 2010, 09:16:58 »

Selamlar,

İşte olayların geçeceği 16 Psyche astroitindeki maden üssü.

Çizim için çocukluk arakadaşım Onur Diler'e teşekkürler. Eywallah abi. Gülümseme

Bu mesaj ile artık herşey Con için hazır. Bitti yani bu kadar. Sırıtan

Saygılar,
Umut
Antimodes
Organizasyon Takımı
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #7 : 25 Mart 2010, 09:33:22 »

Selamlar,

Oyuna katılacak arkadaşlar bana PM ile ulaşırlarsa sevinirim. Karakter seçimini oyun günü yaparız ancak oyuna gelmeden önce karakterlerinin geçmişinden gelen bir korku, endişelendikleri bir konu düşünürseniz oyuna hazır gelmiş olursunuz.  Göz kırpan Fobi veya takıntı düzeyinde sıkıntılardan bahsetmiyorum, normal vatandaşın sahip olacağı şiddetteki sıkıntılar.

Saygılar,
Umut
Antimodes
Organizasyon Takımı
Yeni Üye

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : 25 Mart 2010, 14:45:04 »

Selamlar,

Oyun saat 12'de başlayacak. Aman diyim yaz saati muhabbetine dikkat! Daha 1 saat var diye evde beklerkene oyun başlamasın sonra. Gülümseme

Saygılar,
Umut
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!